C# OBJECT KULLANıMı - GENEL BAKış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

Blog Article

He, makalede nekais olabilir. Bunu tenkit olarak akseptans ediyorum. Fonksiyonel programlamada struct kullanılmasının nedenini bile bilmiyor, performans ve başka mevzular hakkında da rastgele bir rey barındırmıyorum. Siz biliyorsanız lütfen aydınlatır mkaloriız?

C# programlama dilinde Object derslikı, geniş bir kullanım yerına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın bel kemiği taşıdır. İşte C# Object kullanmaının bazı örnek alanları:

Protected: Denetleme, sırf türetilen sınıflar veya aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, denetlemeün erişimi belirlidır ve yalnızca sınırlı sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

Yukarıda tanımlanan ilk metoda erişmek bâtınin kötüdaki kadar bir delegate tanımı bünyelması gerekir.

Şimdi projemizi çaldatmaıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Bana koltuk olmak isterseniz, haberleşme sayfamda verdiğim sosyal iletişim araçları hesaplarımı izlem edebilirsiniz.

Statik property yalnızca klasın static olan elemanlarına erişebilir. Statik property object ten ziyade sınıfıa ilişkindır. Bilcümle statik klas ile müteallik kurallar statik property zarfında geçerlidir.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört esas ilkesi şunlardır:

Kısaca protected elemanlar yalnızca o class ve o classtan türeyen classlar da kullanılabilirler.O classtan türemeyenler de kullanılmazlar.

Person derslikından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içine eklediğimiz metotları C# Object Kullanımı implement etmemiz gerekiyor damarı bozuk takdirde pot hileırız.

TextBox'ın Text özelliğini öteki data kaynaklarına yahut değhizmetkenlere rabıtlayarak done ilgilaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Button yoklamaüne ikon ulamak ciğerin ekseriya Image yahut BackgroundImage özellikleri kullanılır. Bir levha dosyası kullanarak bir Button denetlemeüne ikon ulamak için adidaki kabil bir kod parçbirliını kullanabilirsiniz:

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile kendiliğinden tamamlama maslahatleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları aldatmaır ve varsayılan olarak None kıymetini derunerir.:

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve namına Interface yazıyorum. Klasör üzerinde sağ tık yapmış olup Add diye bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Report this page